Azért mert szerettek jöttem a világra, s lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok, pici kincs, de EMBER.

2010. július 1., csütörtök

Csavargásaink

Múlt hét szombaton Fűzfőn voltunk. Fellépésem volt, ahová a család is elkísért. Luncika elnézelődött, Marcika meg nagyon elemében volt. Táncolt, tapsolt, a földön gurult. :-) Délután pedig átmentünk Füredre a papához meg a mamához. Sétáltunk a mólóm, Marci evett "fagit". Ettünk halat, krumplit. Marci "csecsapával." A játszótéren csúszdázott, kormányzott. :-) Megetette a hattyúkat és kacsákat is.
Vasárnap búcsúban voltunk. Ebéd után mentünk a "vásárba". Marci ült a gyerekkörhintán. Dzsipben utazott. Utána pedig egy kisvonatra is felült. Ő volt a masiniszta. Rázta is a mozdony csengőjét rendületlenül. De azért látszott rajta, hogy fáradt, mert néha csak úgy utazott. Vásárfiának lufit és egy "halót" zsákmányolt.
Tegnap hármasban ismét leutaztunk Füredre a mamáékhoz. Voltunk hajózni Tihanyba, majd vissza. Marcinak nagyon tetszett. Először kapaszkodott a korlátba, majd felbátorodott, s jött-ment a fedélzeten. Lunci pedig ezidő alatt jót aludt. Délután pancsizás lett volna, de a szálloda medencéje nagyon hideg volt, Marci nem akart belemenni. Utána bevittük a jacuzzihoz, mivel az meleg, de azzal meg nem tom, mi baja volt, így inkább újra elmentünk a játszótérre. Érdekes, hogy annak ellenére mennyire akaratos tud lenni, a játszótéren, ha félrerendezték a nagyobbak, vagy akár vele egy méretűek, nem "támadott" vissza. Ő volt az okosabb. :-) Majd újra séltáltunk, illetve Marci néha kiadta a parancsot: "Futás!" A paracsnak csak ő engedelmeskedett, illeve, amikor nem állt meg, akkor utána kellett sprintelni. A hattyúk és kacsák sem délelőtt, sem délután nem maradtak éhen. Marci kitartóan etette őket. Hihetetlen milyen nagyot tud dobni! De a hattyútól azért fél kicsit! Ha belegondolunk akkora, mint ő! Griffmadár! Nomeg mi is mondtuk, hogy ne menjen közel, mert a hattyú azt hiszi majd a lábujjára, hogy kenyér. ( Igazából a vízbeeséstől óvtuk.) Aztán a nap végén megvolt a pancsi is. Marcika több kisgyerekkel egyetemben jót pancsolt a szökőkútban. Bezzeg annak a vizét nem hidegüllötte, pedig szerintem egy fokkal sem volt melegebb, mint a medence vize.  Nade ez a víz ugrált!!! Csurom vizes lett a ruhája. :-) Lunci miután felébredt, babapiskótát majszolt, míg Marcika a szökőkútban randalírozott. :-)
A héten Marcika találkozott a szerelmével is. Versenyt motoroztak, rajzoltak, kergették Cicabobbit. :-)

Lunci pedig nagy lépést tett a felállás felé! Felhúzza magát térdelésbe! Innen már nincs messze az állás. Ha segítek neki, fel is áll. Nagyon tetszik neki. :-)
Nagyon szereti a gombnyomkodós játékokat. Szívesen játszik minden Marcinak-való játékkal. Már másnál is megfigyeltem, hogy a második gyerekek a gügye, "megnesértsdmagadgyerekjáték" helyett, szívesebben választják a nagytesó kacatait. :-) A mászásba most már annyira menő, hogy már át is mászik dolgokon, illetve be is mászik dolgokba. Például tegnap belemászott a bébikomp alsó keretébe. Apának nem volt egyszerű dolga kiszabadítani! :-)
Az evésével sincs baj. Megeszik mindent, amit kap. Azt is megenné, amit még nem kap. :-) Ha mi eszünk, nagyon mérges tud lenni, amíg neki nem adunk valamit. Pedig nem lehet éhes, mert előtte evett. Pont, mint Marci. Neki is mindig ehetnékje volt. (van)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése