Azért mert szerettek jöttem a világra, s lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok, pici kincs, de EMBER.

2012. május 6., vasárnap

Anyák Napja van ma


Marcival épp ezért tegnap verset tanultunk. A választás nem volt egyszerű, mivel szinte mindegyikre azt mondta, hogy "fura". :) Aztán egyben sikerült megállapodni...persze folyamatosan átkölti, de aki húsvétra saját locsolóverssel készült, annak ez már a vérében van.

Ja igen. Kicsit megkésve, íme a húsvéti versike:
Zöld a doboz, zöld a doboz, sör van benne
Az óriás meg akarta inni
A sárkány fel akarta falni
Szabad-e locsolni?

Reggel Apa mondta Marcinak, hogy jöjjön, s köszöntsön meg Anyák Napján. Erre Marci elfeküldt a földön, s mondta: "jaaaaj, elszéééédülteeeeeeeeeeem!" Kis szinészke. :)))

A szövege rendületlenül lehengerlő, lehet Lizába is ez a hengerelés fojtja bele a szót. :) Bár Liza nem néma, csak nem kifejezetten beszél magyarul...kivéve, ha elfelejti, hogy nem beszél magyarul, mert akkor még mondatok is elhagyják a száját. :)) Számolni, mint ahogy Marci is két nyelven tud...s nem csak a számokat mondja, hanem tudja is, hogy mi az, hogy számolni...vagyis meglehetősen korán kialakult nála (is) a számfogalom. S ez jó! :)  Két kis turbófokozaton pörgő okoska. :) Nem vagyok elfogult. ;) Ami tény, az tény. :)

Boldog Anyák Napját Katimamának! ( A másik mama nem netezik, de Neki is. :) ) És persze magamnak is! :)

És el ne maradjon: Isten éltesse Pamikát! Ma egészen pontosan 2 és fél éves...vagyis már elmúlt, hiszen már mindjárt 10 óra. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése