Azért mert szerettek jöttem a világra, s lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok, pici kincs, de EMBER.

2010. december 26., vasárnap

Kilövééééééés!!!

24-én délután miután felkeltek a gyerekek furcsa dolgot vettünk észre az emeleten. Valaki szaloncukrokat szórt széjjel. Marci szépen sorban szedegette őket össze. Adott Apának is, Babának is és nekem is belőle. :) A cukrok lefelé vezették a lépcsőn, egészen a nappaliig. Mikor odaért fülig ért a szája úúúgy mosolygott: "karáááácsonyfaaaa!!!!!" Bizony, megérkezett a Jézuska. Segítettem neki elolvasni az ajándékokon a feliratot, hogy melyik az övé. Kibontotta az elsőt, a Domino Expresszt. Mivel abba még elemet kellett tenni, sikerült rávenni, hogy nyisson másik. Mi volt benne? "Tésztagép!!!" (Pénztárgép ;) ) Nagy volt az öröm. Közben a még kicsit nyűgös Babával nyitogattam a "Lizababa" feliratú csomagokat. Nagyon örült Liza a Noddy-s kocsinak. Beültette Noddy-t, s tologatta. Akkor volt még nagy öröm, mikor Marci felfedezte a hintázós kocsit. Liza is odament hozzá, mondta "hiiiiiiiita, hiiiiiiiiiita." A Bilobo-t fogta ezután Marci a kezébe. Mondtam neki, hogy üljön bele...Mire ő "Anya!!! Ez kalap!" S feltette a fejére. Végülis arra is jó. Bármire jó. :) Na, s ekkor került elő egy nagy doboz. " Mi van benne?" És mi volt benne? Egy maci, akinek "tv" van a hasában. Azóta azon nézi a mesét, hallgatja kedvenc dalait, s nézegeti a fényképeket. :)
Ezután átmentünk megnézni Márti Mama és Lajos Papa fáját. Hát ott is járt a Jézuska!!! Zsolti bácsiék Jézuskája távirányítós kocsit hozott. A felnőtt férfiak szívesen mutogatták volna, hogy hogyan működik, de legnagyobb bánatukra Marcika kivette a kezükből a távirányítót. " Marcika tugggggya". :) És tudta is. :)
Egy haaaatalmas doboz is volt a szobában. Mi volt a dobozon? Egy konyha képe. Marci fel sem fogta, hogy abban egy játékkonyha van. Ki sem szedte, ami benne van. :) Játszott mással. Nem is baj, mert dobozostól könnyebb volt hazahozni.Éjjel összeraktuk Apával, s reggel amikor lejött meglátta, s úúúúúgy megörült neki. Főzi a kávét, süti a tojást, a húst, majd hozza nekünk, mi megesszük, s ő elmosogat. :) Liza pakol a konyha hűtőjébe, vagy ki, s leveszi a nyeles lábast. Az nagyon tetszik neki. :) Liza rongybabát kapott a borzavári Jézuskától.  Már kész gyűjteménye van így. :) 
Még 24-én este voltunk ám a másik Mamáéknál is. Kati Mamánál és Jancsi Papánál is járt ám a Jézuska!!! Kati és Laci Jézuskája egy trambulint hozott, amire Marcika kicsomagolás nélkül rávetette magát. Egy másik csomagban pedig egy működő csavarbehajtót talált, amivel be lehet hajtani a hozzá tartozó csavarokat. Nagyon komoly műszer. Liza az ámulattól szólni sem tudott, mikor meglátta a táncoló Dora babát. Csak néééééézte, nééééézte míg a babának "rohama" volt. :)
Marci hihetetlen mennyit bírt ugrálni a trambulinon. A sok angolnyelvű mese hatására ugrálás közben mondta: "jump, jump, jump!" :) Kis bilingvális. :) Majd egyszer csak gondolt egyet, s egy naaagy dzsámpkiáltás közepette a trambulinról átugrott az ülőgarnitúrára. Azt hittem megáll a szívem. Ezután megfordult, visszaszámolt: "Háááom, kettőőő, eeeeegy..KILÖVÉÉÉÉÉÉÉÉÉS!" s ezzel visszalőtt a trambulinra. Na ezért jó, hogy amúgy védőhálós a trambulin. Ha szabadtéren lesz, nem tud majd így kivetődni róla.
Tegnap már Liza is ugrált rajta. Nem is akárhogyan! Nagyon ügyes volt. Vannak olyan 13 hónapos gyerekek, akik szintén teljesen egészségesek, s még vezetni kell őket, vagy még csak másznak, Liza pedig már trambulinon ugrál a stabil lábaival.  Hát, nem egyformák a babák, az biztos. Tegnap először volt két coffban a haja. Nagyon örültem, hogy hagyta megcsinálni. Olyan aranyosan áll neki! :)
Még ma is karácsony van. Marci éppen főz, Liza olvas. Tegnap Kati mamáéknál ettünk (miután lett áram :) ), ma Márta mamáékhoz megyünk ebédre.

Boldog Karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése