Azért mert szerettek jöttem a világra, s lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok, pici kincs, de EMBER.

2010. április 2., péntek

Kis bolondok-nagy péntek

Tegnap volt Bolondok Napja, amelyet Marci igyekezett is megünnepelni. Falfestménnyel lepett meg. :-) Bár a falra van ragasztva papír, ő azt szisztematikusan körberajzolta. Tervezzük, hogy majd átfestjük (nem a papírt), DE! Magasságban túlrajzolta jövőbeni bordúr helyét is. Így a lecke ismét fel van adva. :-)
Majd megtalálta az előző nap vásárolt fogkrémet, vette a fogkeféjét, s nekiállt elfogyasztani. Még időben közbeléptem. Semmi baj, talált más játékot. A kulcsot. S lássatok csodát, kinyilik vele az bejáratiajtó! A kulcs is elkobzásra került. Ez az anya borzasztó. Azt mondja játszak valamit, én játszok valamit, s erre elveszi tőlem, s mérges. Normális???? Bármit megfogtam, azt elvette tőlem. Hát anya az ilyen????
Na az első dolog a nap folyamán, amit nem vettem el tőle az az ebéd volt. Élt is a lehetőséggel. 3 tányér tarhonyáshúst küldött le a pocakjába. :-) Ebéd után aludt egyet, ezalatt Liza cukkinifőzeléket ebédelt. Hát, nem volt tőle elragadtattva, de azért annyit evett belőle, hogy jóllakjon. A maradék ma kerül majd megevésre. Hallod, Lunca? ( Nem hallja, aaaaszik a hintába.) Délután Marci motorral, Liza meg babakocsiva elközlekedett a mamáékhoz. Útközben minden szokásosat megnéztünk..volna. DE a víz nem folyt a csőből! Marci az arcához kapott úgy mondta: Júújnye, júújnye! Szerencsére hazafelé már volt "díz", így talán nem keletkezett Vereckei-hágó méretű törés a kis lelkében, s esetleges felnőttkori magatartászavarai nem erre lesznek visszavezethetőek. Viszont ha Marcika nagykorában sorozatgyilkos lesz, s fodrászokat fog gyilkolászni, akkor arról majd azok tehetnek, akik ha ott a fodrász azzal piszkálják, hogy gyere te vagy a következő, gyere levágja a hajad Kriszta. Mivel a fodrász is cukkolja, így majd magának is köszönheti, hogy a követekező század gyermekei földigérő- rasztafrizurás új-ősemberek lesznek, akik a fodrászt csak a töténelemkönyvekből fogják ismerni, mint egy, a 21. században megszüntetett kinzóeszközt. ( mely kegyetlenebb volt a giotinnál, a vasálarcnál, a nyelvtépőnél, sőőőőt a Júdásbölcsőnél is.)
Júdáshoz érve vissza is kanyarodhatunk a mai naphoz. Ma Nagypéntek van. No HÚÚÚSI. Persze gyerek, beteg, szoptató anya ehet húst , de ebédre hústalant készítek. Beré (bere, tócsi, tócsnyi, cicege, lapcsánka...etc.) lesz. Maci naaagy kedvence. Annyira szereti, hogy ebédre egyet sem eszik..Mert már előtte, sütés közben belakik belőle. :-) De még előtte elmegyünk bóóóótba. Remélem, már nem esik....

Ja! Tessék nekünk Kis Einsteineket keresni, mert anya nem talál, s az az egy rész, ami megvan, már a könyökén jön ki!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése